FAQ

Ofte stillede spørgsmål:

Hvad er Permanent Makeup ?

En kosmetisk permanent makeup er, hvor man med en særlig teknik påfører kosmetisk pigment
i det andet hudlag, som giver et look af at have naturligt makeup hele tiden.

Hvad er 3D Permanent Makeup ?

3D permanent makeup er en særlig eksklusiv 3-dimentionel udførelse af permanent makeup, som
kræver et ekstra godt og sikkert håndelag, en hårfin nål og en ganske usædvanlig teknisk kunnen, der
gør at resultatet bliver så smukt og naturligt som overhovedet muligt.

Hvad er sikkerheden i forbindelse med Permanent Makeup ?

De pigmentfarver der bruges er alle sammen godkendt til alm. Kosmetik og som findes i øjenskygger, mascara mv. Der anvendes udelukkende individuelt pakkede sterile engangsnåle. Udstyret, der benyttes til behandlingerne i 3D Permanent Makeup klinikken, er fra verdens førende indenfor permanent makeup, det italienske firma Biotek, Milano.

Får jeg en vejledning forud for min behandling ?

Vi bruger meget tid på at tegne og diskutere stilen, formen og farven før vi påbegynder behandlingen. Der vil altid blive tilbudt en professionel mening, når det kommer til din form og farve, men i sidste ende er det vigtigst at du er tilfreds med dit udseende.

Gør det ondt ?

Smerte er en meget forskellig fornemmelse fra person til person. Der vil inden behandlingen lægges en lokalbedøvende creme på det pågældende sted, så det ikke gør ondt, men mere føles som en kilden eller kriblen i huden.

Hvordan ser jeg ud umiddelbart efter min behandling ?

Umiddelbart efter behandlingen vil farven virke en del mørkere og mere intens, men det vil aftage efter nogle dage. Let rødme eller hævelse kan forkomme i de første dage afhængig af det behandlede område, men
normal aktivitet kan genoptages umiddelbart efter behandlingen.

Er der nogle bivirkninger eller risici ved behandlingen ?

De pigmentfarver der anvendes er godkendt til alm. Kosmetik og som også findes i øjenskygge, mascara mv. og det nedsætter risici for allergi reaktioner. Hævelse er dog normalt og vil aftage.

KAN JEG OPLEVE EN ALLERGISK REAKTION PÅ EN BEHANDLING?

Der er ingen studier, der påviser, at permanent make up skulle være farligt eller give allergiske reaktioner. Det har jeg heller aldrig oplevet i min klinik.

Alle de farver, jeg benytter, er EU-godkendte, og jeg følger de godkendte regler til punkt og prikke. Får du – dette til trods – alligevel en allergisk reaktion – kan det tages med penicillin.

KAN DER KOMME INFEKTIONER I BEHANDLINGSOMRÅDET?

Hvis man behandler sig selv og behandlingsområdet korrekt efter en behandling, er der kun en meget lille risiko for infektion. Igen er det dog individuelt, hvordan du tager imod. Læs dog følgende:

Bryn: Bliver behandlingsområdet passet, som det skal, vil der ikke opstå infektioner.

Lipliner: Har du tendens til forkølelsessår eller herpes, kan det anbefales at gå på herpes-kur en uge før behandlingen. Og har du ikke fået startet på en sådan kur, kan du blot gøre det fra den dag, du får lavet din lipliner.

Eyeliner: Du kan godt få en smule øjenbetændelse, hvis man ikke skyller sine øjne. Når den permanente make up begynder at hele, kan der være små fragmenter, der driller lidt i øjnene, men så skyller du blot med saltvandsdråber hver 3-4 time i 10-14 dage.

Hvis man selv har lidt bryn tilbage, bevares de så ?

Man fjerner ikke hvis kunden selv har lidt eller meget bryn. Selve 3D teknikken bliver lavet mellem de eksisterende brynhår.

HVORNÅR MÅ JEG HAVE MAKE UP PÅ EFTER EN BEHANDLING?

Det anbefales ikke, at du lægger make up ovenpå det behandlede område, før efter 14 dage, altså til behandlingsområdet er helet helt. Du skal betragte det som en hudafskrabning, som du heller ikke ville påføre make up.

MÅ BEHANDLINGSOMRÅDET FÅ SOL/SOLARIUM?

Nej, jeg anbefaler, at du undgår sol, indtil det er helet. Du må naturligvis gerne være udenfor, blot ikke solbade. Du bør heller ikke benytte solcreme på behandlingsområdet, før det er helet.

KAN PERMANENT MAKE UP FJERNES, HVIS JEG FORTRYDER?

Ja, det kan det godt, og det gælder både bryn, lipliner og eyeliner.

Læs mere om fjernelse her.

HVORNÅR – ELLER HVOR TIT – SKAL PERMANENT MAKE UP NORMALT GENOPFRISKES?

Det bestemmer du i udgangspunktet helt selv. Det kommer meget an på, hvordan du godt kan lide at se dig selv. Og dernæst er holdbarheden af permanent make up på dig også afhængig af, hvordan du tager imod, og hvor godt du passer på dig selv (soldyrkning, badning, kost, etc.).

Normalt siger man dog, at bryn skal genopfriskes inden for et år, og jeg anbefaler, at eyeliner samt lipliner genopfriskes inden for

to år.  Dette for at de hele tiden fremstår flotte.

HVOR LÆNGE HOLDER BEHANDLINGERNE?

Som i spørgsmålet ovenfor, kommer det meget an på, hvor godt du tager imod, og hvordan du helt generelt passer på dig selv og din livsstil (soldyrkning, badning, kost, etc.). Har du fået lavet rekonstruktioner tidligere, vil disse også kunne influere på resultatet.

Geerelt kan man dog sige følgende:

Bryn: 1-3 år

Eyeliner: 3-5 år

Lipliner: 3-5 år

HVORDAN SER JEG UD EFTER EN BEHANDLING?

Du ser først og fremmest helt normal ud – og sikkert også endnu smukkere. Får du lavet bryn, vil det blot se ud som om, du har fået farvet bryn. Du er eventuelt lidt rød omkring brynene, men det fortager sig få timer efter.

Har du fået lavet eyeliner, vil det muligvis se ud som om, du har grædt med lidt hævede øjne, men det fortager sig også hurtigt. Har du fået lavet lipliner, vil det blot se ud som om, du har læbestift på.

Har du fået rekonstrueret en brystvorte, vil du muligvis være lidt rød i behandlingsområdet lige umiddelbart efter.

Efter cirka 14 dage ser alle behandlingsresultater helt naturlige ud.

GØR DET ONDT? BLIVER MAN BEDØVET?

Det er umuligt at sige noget entydigt og objektivt om smerte. Det er helt individuelt, hvordan den enkelte oplever det. Der er dog aldrig en klient hos mig, der ikke har kunnet holde det ud. Ved alle behandlinger (bryn, eyeliner og lipliner) bedøver jeg med en creme, som reducerer smerten, og det gør jeg lige inden behandlingen går i gang. Ved behov også undervejs.

Tatoveringstiden er fra 20 – 45 minutter.

HÆVER MAN OP, OG SKAL JEG TAGE ET PAR DAGE FRI EFTER EN BEHANDLING?

Det bestemmer du selvfølgelig helt selv, men det burde ikke være nødvendigt. Du ser ikke anderledes ud men er måske en anelse hævet i behandlingsområdet.

Bryn: Du hæver ikke (panden hæver ikke). Huden kan ’strække sig’ lidt, men det er ikke noget, der ses.

Eyeliner: Ja, dine øjenlåg kan hæve lidt, når du har fået permanent eyeliner på, men igen er det meget individuelt. Det fortager sig normalt efter 1-2 dage.

Lipliner: Ja, du hæver en smule, men også her er det individuelt. Det fortager sig normalt efter 1-2 dage.

KAN JEG KØRE BIL, NÅR JEG HAR FÅET EYELINER PÅ?

Ja, det kan du.

HVORNÅR KAN JEG GÅ I BAD – OG KAN JEG VASKE MIT ANSIGT?

Du kan gå i bad hele tiden og som normalt. Du kan dog smøre vaseline på det sted, hvor du er blevet tatoveret (vaselinen er vandskyende).

Ja, du kan vaske dit ansigt men betragt dog det nybehandlede sted som en lille hudafskrabning, som du normalt ville gå udenom, indtil det er helet.

ER DER FORSKEL PÅ DE FARVER, SOM MAKE UP ARTISTER BENYTTER?

Ja, der er stor forskel. Jeg benytter kun EU-godkendte farver, men det er ikke alle, der gør det, heller ikke i Danmark. Der er fx forskel på farvepartiklernes størrelse.

Læs mere om farverne her.

MÅ JEG TAGE EN VENINDE MED, NÅR BEHANDLINGEN SKAL FORETAGES?

Det må du i princippet gerne, men personen får svært ved at holde dig i hånden undervejs på grund af arbejdet, der pågår.

ER DER EN MÆNGDERABAT, HVIS VI ER TO PERSONER?

Det er der ikke. Tiden, arbejdets karakter og materialerne forbliver jo de samme. Du kan til gengæld få rabat, hvis du bestiller to forskellige behandlinger den samme dag (her får du 10% rabat).

HVOR LANG TID TAGER DET AT HELE?

Det er igen individuelt i forhold til dig, din hud, og hvordan du tager imod. Men i reglen tager det 10-14 dage at hele. Hvad gælder læberne, kan det tage en smule længere tid, da de bevæger sig hele tiden.

Medicinsk tager det 14-30 dage, før alle hudlag er 100 % helet.

HVAD GØR JEG, HVIS FARVEN ER BLEVET FOR MØRK ELLER FOR LYS TIL MIN SMAG?

Vi gennemgår din behandling meget grundigt, inden vi går i gang, og afstemmer minutiøst. Det gælder dine ønsker til dit udseende, din hud og eventuelle tidligere behandlinger. Det er vigtigt, at det ser så naturligt ud som muligt, og det bestræber vi os på.

Vi bliver altså enige om en farve, inden vi starter. Oplever du alligevel, at farven er for mørk, skal det blege selv. Er farven for lys, kan vi lægge mere farve på, men her er der tale om en ny behandling.

Kontaktinformation

3D Permanent Makeup ApS
v/Joy Olfers
Egedal Centeret 85 D.
3660 Stenløse

Tlf: +45 3064 1515 

Åbningstider

Åben efter aftale
mellem 9 – 20

2 – 3 dage pr. mdr. i Holstebro

Følg os på

Copyright © 2021 – 3D Permanent Makeup – All Rights Reserved